Dobrodošli na Mlekomap

Mlekomap platforma je nastala kao odgovor na krizu u kojoj se nalazi poljoprivreda. Predugo gledamo kako nam lanci supermarketa prodaju „domaće”, „organske” proizvode po „povoljnim” cenama, koji nit' su povoljni, nit' su domaći. U isto vreme pijace po većim gradovima su postale mesta gde se preprodavci bore za svoj opstanak, dok sve manje imaju povoljnih, domaćih, proizvoda u ponudi. Ako već plaćamo skupo, možemo bar da očekujemo kvalitet?

Da li postoji razlog zašto ne bi kupovali direktno od proizvođača? Ne možete da ih nađete? Daleko vam je da odete do njih?

Hajde onda da se potrudimo i da zajedno probamo da napravimo ovu platformu mestom gde mali proizvođači mogu doći do svog mesta pod (Web) oblakom. Mi ćemo se truditi koliko je u našoj moći da podaci na sajtu budu što precizniji. Imajte razumevanja, mi svi zajedno treba da radimo na tome da približimo ovakve platforme najvećem delu malih proizvođača, oni ne žive on-line. Takođe, imajte u vidu i da mi ovo radimo u slobodno vreme, i ako imate kritike i sugestije, biće vremena i za to, ali za sada je primarno spasiti veliki broj proizvođača mleka koji ostaju bez ugovora i/ili se jednostavno gase, i prihvatamo pomoć u vidu slobodnog vremena koje možete da posvetite oko održavanja podataka.

Ideja platforme je pre svega nastala kao podrška informatičkom tehnologu Aleksandru Džavriću i njegovim velikim naporima usmerenim da pomogne porodicama u problemu, i sakupi i podeli oglase razbacane po raznim grupama po raznim socijalnim mrežama. Tako smo i stupili u kontakt i dogovorili se da krenemo zajedno u ovaj izazov i da probamo da malo stabilizujemo i agregiramo ponudu. Ostatak ekipe su Green Friends, grupa informatičkih tehnologa. Odatle prirodno ide i neki slogan cele ove priče - od radnika tehnologije, za radnike poljoprivrede.

Oni nas hrane, a na nama je da im pomognemo tehnologijom.

Ova neprofitna platforma je zamišljena kao žute strane ili neki najjednostavniji vid malih oglasa. Iz tog razloga ne možemo garantovati za stanje ili kvalitet proizvoda, ali ćemo se truditi da vodimo računa o tome. Mi ne radimo plaćeno reklamiranje i sve objave na ovoj platformi su besplatne i nije potrebna registracija. Ukoliko ste zainteresovani za neki vid reklamiranja, ili nešto ozbiljnije od samog oglasa, možete posetiti platformu Mali proizvođači hrane u Srbiji.